Bankovni karty
Revolut pokud vím, tak má nějaké složitosti typu jiný kurz o víkendu apod., což je podle mě dost opruz a z tohoto pohledu je Partners zcela bezproblémová.
Veškeré převody z jiných českých bank do Partners jsou okamžité, nepotřebuju na nic čekat (zlepšení u Revolutu jakože je to už ten stejný den v porovnání s tím vypadá jak středověk, aspoň tedy pro mě).
Důvěryhodnost Partners banky jako banky s normální českou bankovní licencí je pro mě naprosto v pohodě, zvláště když to používám jenom pro účely cestování, kam si před a během cesty okamžitými převody bez problémů doplním peníze a platím.
Ta kreditka mBank je určitě dobrá pro toho, kdo chce v zahraničí platit kreditkou, tedy na dluh, a zároveň za výhodný kurz, což je výhoda oproti kreditkám jiných bank. Partners banka pokud je mi známo takovou kreditku zatím nenabízí (aspoň jsem nic takového v jejich nabídce nenašla).
Taky bych řekl, že ta nedůvěra je iracionální. U Partners je teoreticky možná pro někoho výhoda, že v případě problému můžete jít na pobočku nebo na český instituce, u Revolutu to bude spíš na dlouhý lokty.
Nakonec - nejvýhodnější můžou vyjít různý obskurní směnárny v pohraničí a vyjet s balíkem bankovek.
jo ten víkend je na prd ale já si vždycky měním prachy v týdnu abych měl tu konkrétní měnu. Jsem na Revolut zvyklý a funguje mi, myslím od 2019, bez problému.
Lord Pitzbudka napsal(a):ano, ma. u eura je partners vyhodnejsi o 15h/eur.
problem partners je … ze jsou to partners. pro me neduveryhodna instituce.
a pak je otazka, jak dlouho to jeste udrzi.
Je otázkou, jak dlouho udrží Partnersbanka ty kurzy bez přirážky pro platby kartou. Dle dostupných informací chtějí zavést multiměnový účet na začátku roku 2026 a pak zřejmě zaříznou kurzy bez kurzové přirážky.
Ano, Partners jsou partners.... ale je možné otevřít účet u Partners banky online, nikoliv přes Partners finančního poradce. Může se stát, že budou volat a nutit jiné finanční investice, ale lze to slušně odmítnout a pak nezvedat telefon.
Jiný příběh je, že dnes v podstatě každá česká banka vnucuje "výhodné" finanční investice (penzijko, podílové fondy, stavební spoření) od svých dceřinných společností. Není zde rozdíl mezi Partners a jinou českou bankou (například ČSOB nebo Česká spořitelna).
bugr napsal(a):[citace="Ala"]
Ano, dřív jsem na cestování používala msvět (jako starý klient je stále mám), která byla nejlepší, ale letos jsem si udělala účet u Partners banky, všechno bez dodatečných podmínek......
má lepší kurzy než Revolut nebo ta mkarta svět? jinak jaké dodatečné podmínky? U tý karty svět žádné nejsou, Revolut je jen omezen limitem u základního tarifu. Přemýšlím v čem by mohla být výhodnější.
[/citace]
Revolut má lepší kurz, než je Visa/MC standard, ovšem vyjma víkendů.
Takže v tom výhodném důvěryhodném Revolutu ještě navíc musím v pracovní den dělat další operaci "směna" peněz na nějakou konkrétní měnu, abych mohla o víkendu bez obav z nějakých předražených poplatků zaplatit kartou. Musím na to myslet na dovolené a bát se, abych na to nezapomněla. A v dostatečném předstihu si tam posílat peníze z české banky, aby do odpoledne dorazily ...
No když je na to někdo zvyklej a vyhovuje mu, tak proč ne.
Já jsem si radši zvykla na účet založený během 5 minut fungující bez sebemenších problémů a s nejlepšími kurzy v jakoukoli denní i noční hodinu i o víkendech bez nutnosti dělat nějaké výměny peněz, kam si můžu převést peníze okamžitě bez čekání z jiných účtů v českých bankách. Doufám, že ty kurzy udrží co nejdéle a do té doby nevidím absolutně důvod používat na cestování cokoli jiného. Až to zaříznou, poohlédnu se jinde.
Jinak za dobu několika měsíců, co mám účet v Partners bance, mi zatím ani jednou nevnucovali žádné jiné finanční produkty. Na rozdíl od jiných bank, kde mám účty, a kde mě s tím ti slavní "bankovní poradci" otravujou neustále.
mně teda pokaždý, když tu appku otevřu, něco tlačej, nebo aspoň ať si tam nahraju nějaký smlouvy z jiných finančních institucí (což nechápu, proč bych dělal). Jinak karty a kurzy super, otázka, jak dlouho to vydržej dotovat :-)
Na revolut se nic posílat nemusí, já to tam dotuju přímo z karty kdykoliv potřebuju, samozřejmě to je okamžitě.
Navíc je to takové zabezpečení, mám vždy jen tolik kolik potřebuju. Jinak vyměnit si před dovolenou peníze na příslušnou měnu je opravdu ohromná práce, tu minutu pak musím napracovat :)))
Já to teda dělám tak, že si tam dám dopředu limit za kolik chci vyměnit a nechám to svému osudu.
nucene premisteny brumak napsal(a):mně teda pokaždý, když tu appku otevřu, něco tlačej, nebo aspoň ať si tam nahraju nějaký smlouvy z jiných finančních institucí (což nechápu, proč bych dělal). Jinak karty a kurzy super, otázka, jak dlouho to vydržej dotovat :-)
to jo, ale to mi připadá úplně stejný jako u všech ostatních bank (třeba ČSOB mi pořád tlačí nějaký investování do jejich fondů a za to slibuje 4% na spořáku apod.)
ale ještě ani jednou mi nikdo z Partners nevolal kvůli vnucování produktů, zatímco ostatní moje banky s tím otravujou furt
@Ala na Revolut se nabiji penize pres kartu (Apple Pay) hned z jakekoliv banky. Ja teda pouzivam jen na platby v zahranici. A pouze virtualni kartu a platbu pres mobil.
Už jsem s Revolutem řešil pár reklamací/chargebacků. Jako jo trvá dlouho, než to vyřeší a vrátí peníze, ale zase ta reklamace se normálně podá v aplikaci a zabere to tak 2 minuty. U ČSOB to sice vyřídí fakt rychle, ale musí se vyplnit jejich obskurní formulář, podepsat, pak poslat mailem, prostě to je proti Revolutu voser.
Já bych jen doplnil, že ta Travel kreditka má 4 vstupy Praha, Vídeň nebo Bratislava a k tomu možnost 4x Fast track kdekoli dle appky Mastercard Travel. Takže krom slušného kurzu i to může být motiv pro její zřízení. Ale souhlas, že aktuálně je pro běžného cestovatele Partners super volba, když nepotřebuje nebo už má kreditku.
Revolut si pořád drží kolem 0,5% na kurzu. České banky průměrně kolem 2%. Partnerska 0%. Takže dokud to funguje, tady není o čem diskutovat :-) Dokud měl Revolut kurzy kolem 0,2%, tak jsem to neřešil, ale 0,5 už pro mě žádná hitparáda není.
Ala napsal(a):Takže v tom výhodném důvěryhodném Revolutu ještě navíc musím v pracovní den dělat další operaci "směna" peněz na nějakou konkrétní měnu, abych mohla o víkendu bez obav z nějakých předražených poplatků zaplatit kartou. Musím na to myslet na dovolené a bát se, abych na to nezapomněla. A v dostatečném předstihu si tam posílat peníze z české banky, aby do odpoledne dorazily ...
No když je na to někdo zvyklej a vyhovuje mu, tak proč ne.
Já jsem si radši zvykla na účet založený během 5 minut fungující bez sebemenších problémů a s nejlepšími kurzy v jakoukoli denní i noční hodinu i o víkendech bez nutnosti dělat nějaké výměny peněz, kam si můžu převést peníze okamžitě bez čekání z jiných účtů v českých bankách. Doufám, že ty kurzy udrží co nejdéle a do té doby nevidím absolutně důvod používat na cestování cokoli jiného. Až to zaříznou, poohlédnu se jinde.
Jinak za dobu několika měsíců, co mám účet v Partners bance, mi zatím ani jednou nevnucovali žádné jiné finanční produkty. Na rozdíl od jiných bank, kde mám účty, a kde mě s tím ti slavní "bankovní poradci" otravujou neustále.
přišel někdo na to, jak zaplatit na Partners banku kartou v cizi měně, aby se směnila na CZK? SEPA platba ma blbej kurz. Pokud si dobiju třeba eura na revolutku pomoci karty z Partners, tak se převede CZK na EUR a použije se ten +0% kurz a na revolutce mam tim pádem EURA s nejlepším možným kurzem (a můžu s něma dál pracovat), ale jak to udělat naopak? Mam eura a chci je převest na CZK přes Partners s dobrym kurzem, ale poslat se to da jen přes SEPA a tam je ten špatnej kurz.
Na převod většího množství eur byla před rokem dobrá Creditas. Poslat na jejich EUR účet. Je tam jen fixní poplatek 50 Kč pro ne-SEPA platbu (jestli se koukám správně) a pak to směnit jako devizu přes Exchange.cz. Spread byl jen v desetinách procenta. Pokud se jedná o klasickou eurovou SEPA platbu, měl by být příjem zdarma.
Ahmad Masúd napsal(a): Taky bych řekl, že ta nedůvěra je iracionální. U Partners je teoreticky možná pro někoho výhoda, že v případě problému můžete jít na pobočku nebo na český instituce, u Revolutu to bude spíš na dlouhý lokty.
Nedůvěra pramenící z faktu, že druhé OVB získalo za Michla bankovní licenci je myslím vysoce racionální.